dijous, 23 de desembre del 2021

El certificat Covid

 

A partir del divendres tres de desembre, els ciutadans de Catalunya hem de presentar el certificat Covid a bars, restaurants, gimnasos i residencies. És a dir, a partir d'aquest dia facilitem a persones no autoritzades dades privades i dades mèdiques, per imposició legal. Esperem que ningú d'ells tingui memòria fotogràfica.

Fins ara, existia la privacitat del pacient, un dret que té tothom. Ningú pot accedir a les nostres dades mèdiques, excepte casos molt concrets en què la nostra vida corri perill. Com fins ara havia una llei de protecció de dades privades. Perquè uns desconeguts han de saber quins tractaments m'he posat o no, en forma de vacunes, no deixar de ser un tractament mèdic.

Però no en totes les comunitats s'ha posat en funcionament aquesta mesura i altres han presentat recurs al suprem perquè vulnera el dret a la intimitat. El País Basc no s'implantarà el passaport Covid. La justícia basca els hi va desbaratar el full de ruta que el govern d'Urkullu tenia previst per fer front a la pandèmia. Simplement, la justícia dictamina que es vulneren dret fonamenta'ls.

Si el 80 o 90% de les persones estem vaccinades, perquè el 20 o 10% ha de condicionar la forma d'actuar del govern, és absurd! No tenen arguments per prendre aquesta mesura. Primer el més important era vaccinar-nos, sense gaire informació del tractament, es va portar a terme, de pressa i corrent. No sabem encara avui dia, quines conseqüències o efectes secundaris pot tindre a llarg termini, hi ha una opacitat molt obscura. Deien que les vacunes salvarien els contagis i el món, ara resulta que amb un percentatge molt elevat de vaccinats anem a pitjor i ara s'inventen el certificat Covid per entrar a certs locals. En altres el virus no fa res, només amb els quatre que he anomenat, perdoneu la ironia, però no hi ha per on agafar-ho.

És rellevant que les persones sàpiguen als seus drets i que els estan vulnerant, podem parlar i dir bla, bla, bla, que estan fent una falta molt greu de la nostra privacitat.

 

Tessa Barlo

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada