dimarts, 12 de setembre del 2023

El català al congrés- árticle la Vall


 

És curiós que ara es torni a parla de fer la cessió per part del PSOE del català al Congrés i que això sigui a canvi dels vots independentistes per la seva investidura. Si algú té memòria, es va demanar aquesta cessió per part d'ERC l'any 2004, amb la legislatura del José Luis Rodríguez Zapatero. D'aquells fets han passat vint anys i res ha canviat o anem pitjor en la normalització de la nostra llengua. Encara més, en el 2022, en la tercera taula de diàleg del govern català i espanyol, es va acordar a una revisió del reglament per ampliar l'ús del català al Senat, que va acabar a la paperera.

Anem cap a una normalització de l'autonomisme, negociem Rodalies, millor financem i amb això tots contents. Sort que tenim a la Yolanda Diaz que en proposa començar a parla del Català al Congrés. L'ERC autònoma, PSC, PSOE i Comuns, estan eufòrics, per fi "Espanya va bé". Em recorda quan es criava les gallines a casa, que els hi donaven menjar i bon menjar, perquè la carn fos bona, així per Nadal ens les cruspien. Bé, Espanya ni de menjar ens donen, només promeses que ens donaran allò i allò altre, tot mentida.

Després de dues dècades ara diuen que té encaix constitucional i reconeix la Yolanda Diaz, que Espanya és un país divers, plural i un país de països. Que malament deuen veure el seu futur perquè ara diguin tot això i que, nosaltres sabem des de sempre.

Hem de tindre en compte que en el reglament de les dues càmeres, no hi ha cap punt on digui que només s'ha d'utilitzar el castellà. Ni al congrés ni al Senat.

Quantes promeses falses, paraules buides de compromís, quantes reunions perdudes que no s'ha arribat a res. Quantes hores i esforços s'han de perdre, perquè el govern català s'adoni que només tenim un camí i no és el ser bons minyons en una autonomia, tota aquesta energia i esforç ha de ser per la nostra independència.


Tessa Barlo

 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada