divendres, 30 d’octubre del 2020

ON VA CATALUNYA?


 

Des de l'últim any o inclòs potser més, fa la impressió que a Catalunya no passa res rellevant, res que no sigui la pandèmia. Però sí que estan passant coses i algunes de molt greus. Més que mai i sense gens d'interès a dissimular-ho, negant des del govern central a retornar els diners que ens pertoca, és a dir, una campanya mal amagada que ens està ofegant econòmicament.

Després com aquell que se'n va d'excursió, l'exèrcit ve a casa nostre, a no sé què fer, cada dos per tres. Bé, ens venen a controlar perquè a les colònies de tant en tant un govern imperialista ha de demostrar la seva força perquè els colons no es descontrolin.

Anem pel tercer grau dels nostres presoners, difícil de qualificar, negant el dret de la seva pròpia llei, negant el tercer grau als nostres presoners, només perquè son catalans. El suprem, el Tribunal de Justícia, el Tribunal Constitucional, estan fent una Espanya a mida de les seves creences, això és molt perillós perquè ara qui fa política i té més poder i fent honor al nom és el poder judicial.

I, com no anomenar la inhabilitació del President Torra, que el terme més correcte seria destitució, perquè ho ha decidit aquesta justícia citada anteriorment, perquè els hi feia nosa. Si un defecte o virtut té el president Torra és que no es deixava intimidar per la fatxenderia de la justícia espanyola tampoc la del "gobierno". Bé ara no tenim president en plena crisi d'una pandèmia, molt encertat!

He relatat una petita mostra del que passa i que com deia és molt greu, però, on són la gent alçada de l'1-0? Com és que Catalunya no tremola d'indignació, no cremant contenidors, no sortint a mani-festacions un cop al mes que no suposa cap perill, ni interès pels poders de l'estat espanyol. Si no desobeint, com s'ha guanyat totes les lluites: El racisme, l'abolició de l'esclavitud, el vot a la dona, etc. S'han aconseguit amb l'esperit de l'1-0 desafiant a tot un estat pels nostres drets i lluitant. On som?

 

Tessa Barlo

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada