divendres, 3 de gener del 2020

Article de la revista "La vall"- Resum de l’any 2019




Resum de l’any 2019

En acabat l’any2019, m’agradaria fer un resum, perquè han passat tants esdeveniments que pot resultar interessant fer memòria.

— Al gener el President Sánchez deixava bloquejat al port de Barcelona al vaixell “Open Arms”. Salta el escàndol més gran de l’Església per abusos a menors, després durant tot l’any, hagut un degoteig en diferents institucions i col·legis. També cal recordar la vaga dels taxis i el problema dels quinze minuts en la nova tarifa.
— El febrer, concretament el 12, comença el judici sobre el procés. Crec que ha sigut l'únic judici on quasi tota Catalunya estava pendent. On vam veure amb tota gosadia, el Sr. Zoido ministre de l'interior, la Sra. Santamaria vicepresidenta del Govern i el mateix President el Sr. Rajoy, declaraven no saber res de qui havia donat l'ordre als policies nacionals l'1-O. Mentí a un tribunal, és molt greu, però no ha passat res.
— Al març el dia vuit se celebra el dia de la dona, aquest any ha tingut una connotació diferent, perquè tota Espanya, inclosa Catalunya ens vam unir en diferents manifestacions per defensa els nostres drets, de fet la lluita continua. El disset els independentistes catalans van anar a Madrid. El 22 La fiscalia denuncia al President Torra per no treure el llaç groc del balcó de la Generalitat, cosa que va fer dos dies després.
— Abril. Al President Puigdemont i al conseller Comí se li nega ser eurodiputat, si abans no passa per Madrid a recollir l’acte, de fet el 2-07 comença a Estrasburg la primera sessió sense ells. El 28 hi ha les eleccions espanyoles, Sánchez guanya però, no per majoria.
— Maig. A les eleccions municipals i concretament a Barcelona, el Sr. Maragall s’imposa a la Sra. Colau.
— Juny. Com hem pogut viure a través de les notícies, els tres vots del Sr. Valls li van donar l'alcaldia a la Sra., Colau.15-06
— Juliol- El Sr. Sánchez tanca la porta a Podem, amb aquelles declaracions tan escandaloses que no podria dormir tranquil. Noves eleccions.
.— Setembre venen forts i comença un atac continuat sobre persones dels CDR que detenen, amb el delicte de terrorisme. Va ser un més delirant!
— Octubre. Tots pendents de la sentència que es va produir el dotze i que en la revista passada i vaig dedicar l'article.
— Novembre i les noves eleccions espanyoles on el partit C's s'enfonsa i cap treu majoria si bé el partit feixista Vox treu 52 diputats que és molt preocupant. També el judici contra el Sr. Torra queda vist per sentència, per llaç de la façana de la Generalitat.

Ara al Desembre estem en negociacions de partits que veurem com acaba, si esquerra li dóna els seus vots al PSOE o no, per fer govern, tot indica que sí que ho faran. Una cosa és segura, avorrits no estem.

Tessa Barlo





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada