dijous, 14 de novembre del 2019

Octubre un més convuls - article




Octubre un més convuls

En l'últim més, Catalunya s'ha vist sacsejada per la força de l'imperi espanyol. Primer amb les detencions de nou persones acusades de terroristes, per tindre possessió de productes que podrien derivar en explosius. Dos d'ells, una parella de Sabadell que, a poques hores van ser posats en llibertat però, en càrrecs. Tot plegat, una barbaritat judicial, no hi ha cap prova de res, només que són de CDR. Els que tenim uns anys, sabem que vol dir que se te'n portin de matinada. Com hem de tornar a recordar aquella cançó "Què volen aquesta gent - de Maria del Mar Bonet". Això després, que durant dues setmanes, han estat buscant bombes a les platges de Barcelona i Badalona, per fer un ridícul espantós, ja que no hi havia bombes!
La resposta sobre els nou detinguts no es va fer esperar, Montserrat es va il·luminar a la nit per centeners de escaladors, que vam portar la llum als cims. La gent també es va mobilitzar cap a Montserrat. Les imatges que es van viure posava la pell de gallina, el missatge, que la nostra moreneta vetlli per tots nosaltres davant la injustícia. Això passava a la matinada de l'1-O. A la tarda totes les places i carrers de Catalunya ens van omplir de ciutadans recordant aquells dies que fa dos anys, la GC ens van estomacar per exercici el dret de vot.

Dilluns dia quinze va sortir la sentència esperada per molts catalans, entitats civil i el govern català. Va ser la més dura que podien pensar i crec no equivocar-me, tots ens van quedar astorats. L’advocat Boye va dir: "Ens ajudarà a Europa, el veredicte criminalitza el dret a la manifestació i això no està ben vist" Ara s'obre un camí cap Europa davant d'aquesta sentència condemnatòria Però la reacció de la gent ja va ser immediata, els carrers es van omplir de persones per protestar en contra. Va seguir a l'aeroport del Prat.
El setze van començar la marxes per diferents carreteres fins a arribar a Barcelona. "Tsunami Democràtic" els CDR, entitats com l'ANC i Òmnium estan disposats a sortir al carrer fins que la nostra veu s'escolti.
En sortir la revista hauran passat més coses, perquè cada dia canvia la notícia, però tanco aquest escrit a 17 d'octubre.

Tessa Barlo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada