dimecres, 6 de març del 2019

El judici




El Tribunal Suprem seu al banc dels acusats a dotze de les divuit persones encausades, ja que, cinc són de la mesa del parlament i Maria Moya de la CUP, seran jutjades pel Tribunal Superior de justícia de Catalunya (TSJC).

Després d'un any de presó preventiva, on s'ha negat l'alliberament dels presoners i presoneres, argumentant que s'ha intensificat el risc de fugida, al·legant tindre tot un moviment o plataforma independentista a l'estranger. Per fi, el dotze de febrer comença el judici. Un judici molt esperat sobretot pels mateixos interns. Per primera vegada es podran expressar amb la seva veu i a tot el món tots els fets que van succeir, sobretot l'1-O, però també els fets davant 20-09 davant de les portes del departament d'Economia i, que afecten els dos Jordi's.

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, va afirmar molt contenta, que el judici seria televisat i en directe, oferint d'aquesta manera credibilitat i transparència. Però, negant als observadors internacionals la seva presencia a la sala. A veure, tots sabem que no és el mateix, la televisió ofereix un pla tancat, no pas en la seva amplitud, per tant, es perden molts detalls que podem ser significants.

L'ombra d'Estrasburg els inquieta, a part de totes les irregularitats en la fase d'instrucció pel jutge Llarena, ara tenim a VOX, que exerceix d'acusació popular, partit d'ultra dreta, així com la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat.

No ens oblidem que queda pendent el judici dels mossos d'Esquadra, tot fa pensar que una vegada acabi aquest judici, l'Audiència Nacional, faria la vista oral contra la cúpula dels mossos d'Esquadra. El major Josep Lluís Trapero, l'exsecretari general d'interior, César Puig, l'exdirector dels mossos d'Esquadra, Pere soler i la intendent Teresa Laplana.

Comença la funció, però aquí el teló quan baixi pot ser la presó.

Tessa Barlo
febrer-2019 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada